Ходоодны шархтай хүмүүс турах зорилгоор хоол сойж болохгүй


 

Эрүүл хүний ходоод шөнө амардаг бол шархтай тохиолдолд ходоодонд шүүс боловсруулагддаг тул хоол идэх зайг хэт уртасгаж болохгүй. Ходоодны шархтай хүмүүс ходоодон дахь хүчлийг идэвхжүүлдэг хүнсний бүтээгдэхүүнээс татгалзвал зохистой.

Үүнд:

- Шарсан, утсан хоол, зууш
- Карри, перц зэрэг хурц хоол амтлагч
- Ялангуяа хар кофеноос бүрмөсөн татгалзах
- Хоолыг бага хэмжээгээр хэсэглэх идэх /өдөрт 4-5 удаа/
- Унтахын өмнө аяга тараг, хоормог сүү эсвэл йогурт уух . Хэрэв тамхи татдаг бол хаях хэрэгтэй. Учир нь тамхи нь ходоодны шарх, үрэвслийг улам хурцатгадаг. Турах, бясалгал хийх зорилгоор ходоодны шархтай хүмүүс хамаагүй хоол сойж болохгүй. Шаардлагатай тохиолдолд хязгаарлагдмал хүрээнд л хоол сойвол сөрөг нөлөөгүй.
- Өдөр тутмын хоолны цэсэнд янз бүрийн каш оруулах нь чухал. Ялангуяа цагаан будааны болон овъёосны усанд чанасан каш нэн тустай.
- Ногооны нухаш ходоодонд таа ламжтай нөлөөл дөг. Чанасан өндөг, жигнэсэн чанасан загас зэрэг уураг агуулсан бүтээгдэхүүн зайлшгүй хэрэгцээтэй.

Эх сурвалж: www.TODAY.mn

Таньд манай мэдээ, мэдээлэл таалагдаж байвал "LIKE" дарж бидэнтэй нэгдээрэй


Сэтгэгдэл үлдээх